49. Mednarodna ESTA konferenca po spletu

Na svojem prvem zasedanju je novi osrednji odbor sprejel odločitev, da bo od 24. septembra do 26. septembra 2021 organiziral 49. mednarodno spletno konferenco ESTA za učitelje godal.

Odslej je vsaka podružnica vabljena, da predloži predlog za predstavitev pred 28. februarjem 2021. Programski odbor vas bo obvestil, ali je bil vaš predlog sprejet do 15. marca 2021. Obravnavane bodo vse teme, čeprav boste morda v mislih na temo konference: „Formalno in neformalno poučevanje in učenje“.

Če želite oddati predlog, izpolnite google obrazec po tej povezavi.

Tema konference je »Formalno in neformalno poučevanje in učenje«. V zadnjih desetletjih je prišlo do velikega tehnološkega razvoja, ki je ustvaril vedno večje število novih digitalnih virov. Danes nam telefon v žepu omogoča dostop do metronoma, sprejemnika, mikrofona, video kamere, zvočnega studia, video laboratorija, do neskončnih posnetkov, vadnic, aplikacij, primerov, igranja, spletnih tečajev in celotnih metod za naučite se igrati brez učitelja. Družbena omrežja so polna možnosti, ki nam omogočajo, da delimo vse osebne dosežke, vse prevožene ravni in vsak koncert in predstavitev.

Tema konference je tesno povezana s sedanjim obdobjem socialne distanciranosti. Ko se formalni postopek s tem zmanjša, si moramo prizadevati raziskati in spodbujati več neformalnih virov poučevanja in učenja. Tehnike poučevanja se lahko razširijo na številna interdisciplinarna področja, kar predstavlja izzive učiteljem, raziskovalcem in umetnikom. Za razumevanje novega je potrebna misel in razmislek, hkrati pa se moramo zavedati vseh lastnosti bolj tradicionalnega poučevanja in učenja, da ne bi izgubili njegovih prednosti.

ESTA vabi udeležence, da razširijo tradicionalne poglede na učenje godalnih instrumentov z lastnimi primeri dobre prakse in njihovo sposobnostjo prilagajanja izzivom in inovacijam. Glavni cilj je spodbuditi pozitivno razmišljanje in spodbuditi ustvarjalno okolje za izmenjavo znanja, nasvetov, rezultatov raziskav in dobre prakse, ki ga je mogoče uspešno nadgraditi z vključevanjem formalnih in neformalnih pristopov k učenju in poučevanju.

Če imate še vedno neodgovorjena vprašanja o oddaji predloga ali spletni konferenci na splošno, nas kontaktirajte na naslednji poslovni naslov: esta.conference@gmail.com.

The event is finished.

No event found!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.