Novičnik, št. 10, 31.5.2020

Spoštovane kolegice in kolegi,

Esta Italija je posredovala številne videoposnetke iz lanskoletne mednarodne konference ESTA v Cremoni. Naši član, ki so se udeležili konference so sodelovali s koncerti, predavanji in na okrogli mizi. Večkrat pa so poskrbeli tudi za prijetno vzdušje z neformalnimi uličnimi nastopi. Tako smo se znašli na številnih videoposnetkih in vas vabim, da si jih ogledate na Youtube kanalu

ESTA Portugalska se je odlično znašla v primežu pandemije in pripravila predstavitev na Youtube kanalu. Številni predavatelji so predstavili s kratkimi video povzetki svojih predavanj in v živo v videokonferenci ZOOM. Srečanje s predavatelji pod  naslovom ”Meet the speakers” poteka vsako soboto ob 19:00 na ZOOM videokonferenci (ID za pridružitev: 985 2879 1814, geslo: 457699)

Ker je izpeljava konference 15.-19.9.2020 še pod vprašajem saj je odvisna od številnih do sedaj še neznanih dejavnikov, vas vabim da se naročite na YouTube kanal ESTA portugalske in prisluhnete zanimivim predstavitvam.

Kot zanimivost je na spletni strani ESTA Portugalske na voljo notno gradivo za sodelovanje v skupnem projektu igranja tradicionalne portugalske glasbe Fado z Arturom Caldeiro in Marino Parchecho s prispevkom Fado4Strings dostopni na spletni strani ESTA Portualske.

Kmalu bo na voljo tudi popolnoma prenovljena spletna stran Mednarodne ESTA na platformi WordPress. Na razpisu je bil izbran portugalski oblikovalec Antonio Felipe. Glede na časovnico pa je na voljo že preizkusna stran. 

V imenu IO ESTA Slovenije vam želim uspešen zaključek šolskega leta in vas vabim, da se pridružite forumu ”Podpora pouka godal s pomočjo informacijsko komunikacijske tehnologije’‘.

Kristian Kolman, tajnik ESTA Slovenije