Webinar Godala in tehnologija

2. spletni seminar ESTA Slovenija z naslovom Godala in tehnologija bosta izvedla gosta prof. Helfried Fister in g.David Smolover iz  Weatogue, Connecticut ZDA preko Zoom-a.

prof. Helfried Fister: “Vadba – ni najbolj dobrodošla beseda ?!”

Predavanje poskuša pojasniti, katera področja mora zajeti instrumentalna vadba:

  • Trening telesa
  • Trening spomina in koncentracije
  • Trening posluha
  • Tehnično usposabljanje
  • Fantazijski trening
  • Vadbeni trening

Primerjava športa in načina delovanja računalnikov mladim pomaga razumeti cilje vadbe. Za uspešen napredek jih je treba pokriti. Načela vadbe so neodvisna od godal in jih je mogoče uporabiti za vsako glasbeno izobrazbo. Ker je tema več kot zanimiva in aktualna pričakujemo, da boste predavanje prof. Fistra sprejeli z veseljem in zanimanjem.

David Smolover: Tehnologija ”Match my sound”

V nadaljevanju boste lahko prisluhnili Davidu Smoloverju, neposredno iz Lakesite, Connecticut ZDA, ki bo predstavil najnovejše spletno učno tehnologijo za snemanje, predvajanje, notacijo in ocenjevanje na podlagi MatchMySound https://matchmysound.com/, vgrajeno v namenska učna orodja.(LTI-learning tool integration).

Glede na različne zahteve in specifike bodo predstavljene tri spletne aplikacije.

Vse aplikacije imajo na voljo light/demo – brezplačno verzijo za preizkušanje. Delujejo tudi lahko kot samostojne spletne učilnice z vgrajeno zoom povezavo all-in-one. Omogočeno je sinhrono in asinhrono učenje. Zaradi potreb pouka bodo aplikacije na tehnologijo na voljo tudi v slovenščini.

Predstavljena bo tudi novost na področju komunikacije in sodelovalnega dela med glasbeniki https://realtimeaudio.com/. Aplikacija z inovativno strojno in programsko opremo omogoča izjemno nizko zakasnitev, kar pomeni, da lahko v realnem času igramo v radiju 1000 milj, brez opaznega časovnega zaostanka/latence.

The event is finished.

No event found!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux