Novičnik, št. 13, 3.1.2021

V novem letu smo pripravili tudi novo spletno stran  https://estastrings.splet.arnes.si/ . Trenutno gostujemo na ARNES splet na platformi WordPress. Pričakujemo potrditev domene estastrings.si in pridobitev statusa nevladno organizacije. Trenutna domena https://esta-slovenia.ning.com/ bo kmalu ukinjena. 

11.kongres ESTA Slovenije

Seznanjamo vas, da bo 11.kongres ESTA Slovenije, v soboto, 23. 1. 2021 v na daljavo preko ZOOM.

Ker je pogoj za aktivno članstvo v društvu je plačana članarina je v povezavi obrazec UPN za plačilo članarine za 2021. Prosim bodite pozorni, ker se je spremenila številka TRR, zaradi transferja Abanke na NKBM. 

Pred nami so volitve v izvršilni odbor. V imenu izvršilnega odbora pozivamo člane, ki bi želeli sodelovati v izvršilnem odboru, da do 11. 1.2021 sporočijo svojo namero na estastrings.si@gmail.com. 

Člane, ki bi želeli na kongresu predstaviti temo vabimo, da sporočijo na estastrings.si@gmail.com.  

49. mednarodna konferenca ESTA

Konferenca bo potekala na spletu od 24. septembra do 26. septembra 2021.

Prav tako ste člani, ki bi želeli izvesti spletno predavanje, delavnico ali tečaj  na naslednji 49. mednarodni konferenci vabljeni, da vaš predlog čim prej posredujete v seznanitev izvršilnemu odboru ESTA Slovenije na estastrings.si@gmail.com. 

Odslej je vsaka podružnica vabljena, da predloži predlog za predstavitev pred 28. februarjem 2021. Programski odbor vas bo obvestil, ali je bil vaš predlog sprejet do 15. marca 2021. Obravnavane bodo vse teme, čeprav boste morda v mislih na temo konference: „Formalno in neformalno poučevanje in učenje“.
Če želite oddati predlog, izpolnite google obrazec na tej povezavi:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdV7m8CxnNddjBx6hvAi4afm8Ajs1pl78U84lyZaPAZxqwMYQ/viewformYou

Za tiste, ki se še vedno sprašujete, o čem je konferenca in kakšna je naša vizija in razumevanje teme “Formalno in neformalno učenje”, preberite v nadaljevanju:

Tema konference je “Formalno in neformalno poučevanje in učenje”. V zadnjih desetletjih je prišlo do velikega tehnološkega razvoja, ki je ustvaril vedno večje število novih digitalnih virov. Danes nam telefon v žepu omogoča dostop do metronoma, sprejemnika, mikrofona, video kamere, zvočnega studia, video laboratorija, do neskončnih posnetkov, vadnic, aplikacij, primerov, igranja, spletnih tečajev in celotnih metod za naučite se igrati brez učitelja. Družbena omrežja so polna možnosti, ki nam omogočajo, da delimo vse osebne dosežke, vse prevožene ravni in vsak koncert in predstavitev.

Tema konference je tesno povezana s sedanjim obdobjem družbene distanciranosti. Ko se formalni postopek s tem zmanjša, si moramo prizadevati raziskati in spodbujati več neformalnih virov poučevanja in učenja. Tehnike poučevanja se lahko razširijo na številna interdisciplinarna področja, kar predstavlja izzive učiteljem, raziskovalcem in umetnikom. Za razumevanje novega je potrebna misel in razmislek, hkrati pa se moramo zavedati vseh lastnosti bolj tradicionalnega poučevanja in učenja, da ne bi izgubili njegovih prednosti.

ESTA vabi udeležence, da s svojimi primeri dobre prakse in svojo sposobnostjo prilagajanja izzivom in inovacijam razširijo tradicionalne poglede na učenje nizov. Glavni cilj je spodbuditi pozitivno razmišljanje in spodbuditi ustvarjalno okolje za izmenjavo znanja, nasvetov, rezultatov raziskav in dobre prakse, ki ga je mogoče uspešno nadgraditi z vključevanjem formalnih in neformalnih pristopov k učenju in poučevanju.

Če imate še vedno neodgovorjena vprašanja o oddaji predloga ali spletni konferenci na splošno, nas kontaktirajte na naslednji poslovni naslov: esta.conference@gmail.com.