Novičnik, št. 1, 28.1.2018

Novičnik, 28.1.2018

Novičnik ESTA Slovenije je spletni informator o našem delu. Člane obvešča o minuli dejavnosti društva in napovedanih dogodkih, ki zadevajo godalno pedagogiko, seminarje, poletne šole, tekmovanja, razpise, konference in podobno. Izhaja na tri ali štiri mesece.

V soboto, 27.1.2018 je v Mali dvorani Konservatorija za glasbo in balet Maribor potekal 8. kongres društva ESTA Slovenija. Ker smo si zaželeli, da bi srečanja ESTA-e potekala vsaj delno tudi z igranjem na instrumente, nas je Bojan Cvetrežnik z Barjo Drnovšek navdušil z družabnimi vajami in romunsko etudno skladbo. Sledil je pogled Kristiana Kolmana v prihodnost poučevanja z informacijsko komunikacijsko tehnologijo, ki je navkljub težavam z internetom predstavil zmožnosti uporabe spletnih učilnic in e-učbenikov v okolju MOODLE. Na 3. reviji ESTA se je predstavilo 7 izbranih učencev violine in violončela gostitelja, Konservatorija za glasbo in balet Maribor.

V skladu s 16. členom statuta Pravil o delovanju društva je v soboto, 27.1.2018 ob 12:00 v Mali dvorani Konservatorija za glasbo in balet Maribor potekal redni občni zbor vseh članov. Udeležilo se ga je 14 članov od prijavljenih 21. V odsotnosti predsednika in podpredsednika je zbor vodil tajnik Kristian Kolman, ki je predstavil organizacijsko poročilo za 2017. Blagajniško pa je podal Vlado Repše, ki je ob zaključku napovedal svoj odstop iz funkcije blagajnika. Člani so potrdili naslednje sklepe:

  • Organizacijsko poročilo za 2017.
  • Blagajniško poročilo za 2017.
  • Izpis vseh članov, ki od 2015-2018 niso plačali članarine.

V petek, 15.6. 2018 oz. soboto, 17. 6. 2018 se obeta srečanje ob proslavitvi 20. letnice ESTA z delavnico Bojana Cvetrežnika, Starimi plesi pod vodstvom Aleksandre Herman in 4. revijo mladih slovenskih glasbenikov ESTA Slovenije, ki jo bodo kot nagrado ESTA na državnem tekmovanju TEMSIG 2018, izvedli prvonagrajenci v posameznih kategorijah violine, viole, violončela in kontrabasa.

Če želite sporočiti novice za člane, obvestite tajnika ESTA Slovenije na kristian@violina.com.

Če Novičnika ne želite prejemati, sporočite tajniku ESTA Slovenije na kristian@violina.com.