ESTA FOLK, ‘Fiddle Gateway’ in Erasmus+

Spoštovani učitelji,

V sodelovanju med slovenskim ‘One Music Society’ in nemškim ‘Bahnhof Leisnig’ delamo na projektu Erasmus+. Združili bomo 16 vplivnih pedagogov iz vsaj 10 držav, da bi razpravljali o strukturi in minimalnih standardih izobraževanja v različnih ljudskih violinskih stilih.

Projekt se imenuje ‘Fiddle Gateway’ in sledi lanskemu prvotnemu mojstrskemu tečaju Transilvanijskih fiddle, ki smo ga organizirali v Sloveniji. Imenovali so ga ‘Balkan Fiddle Gate’

Leta 2022 se bomo srečali v Leisnigu v Nemčiji od 21. do 28. avgusta (vključno z dnevi potovanja).
Glavni voditelji: Mia Marin – švedske gosli; Bojan Cvetrežnik – ‘Crossover questions’
Drugi voditelji: Chris Haigh – ‘Študijsko gradivo’; Oscar Beerten – ‘Izobraževanje z goslimi v skandinavskih državah’; Alfonso Franco – „iniciativa Galicia Fiddle“; Craig Judelman – ‘Onkraj študijskega gradiva’

V letu 2023 se dobimo v Kamniku, Slovenija, točni datumi tbc.

Za srečanje v letu 2022 sodelujemo tudi z jazz oddelkom Landesmusikakademie Sachsen. Do sedaj imamo rezerviranih 13/16 mest. Nekaj ​​mest smo rezervirali za morebitni interes drugih uveljavljenih zasebnih in javnih izobraževalnih ustanov, če obstaja interes za vključitev v razvoj učnega načrta ljudske violine na najvišji ravni. Prosimo, da nas čim prej obvestite, da prihranimo mesto.

Če želite poslati enega od svojih izobraževalcev ali predlagati zunanjega strokovnjaka, ki bi ga morda zanimalo, nam to sporočite. Vse potne stroške, hrano in nastanitev v času konference krijemo sami.

V torek, 7. junija, od 10.00 do 11.30 imamo informativno ZOOM srečanje. Vabljeni, da se pridružite kot V.I.P. opazovalci.

Bojan Cvetrežnik

www.godalkanje.org

Slovenian 2022 production in Transylvanian music:

Srečanje članov ESTA v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega v Velenju

ESTA Slovenije organizira v soboto, 11.6.2022 ob 10.00 srečanje v Glasbeni šoli Frana Koruna Koželjskega v Velenju. 

Tokrat bodo naši na kratko člani predstavili sodobno pedagoško literaturo, ki jo bo mogoče kupiti ali naročiti z ugodnim popustom. Sledila bo predstavitev dvojne zgoščenke našega častnega člana prof. Igorja Ozima ob njegovi 90. letnici. Ob tej priložnosti bo vsak redni član ESTA Slovenije prejel brezplačen izvod zgoščenke. Poudarjamo, da zgoščenk ne bomo posredovali naknadno po pošti ali kako drugače, saj želimo s tem pritegniti kar največ članov na skupno druženje v Glasbeni šoli Velenje in počastiti tudi njeno 70. letnico delovanja. Sledila bo 7. revija ESTA prvonagrajencev TEMSIG 2021, ki so prejeli nagrado ESTA.

Za zaključek pa smo predvideli druženje s skupnim kosilom (samoplačniško) v restavraciji Vila Bianca. Prosimo, da se zaradi organizacije prireditve prijavite z elektronsko prijavnico. Rok za prijavo je do srede, 8.6.2022.

predviden urnik srečanja:

10.00 Pregled sodobne pedagoške literature, več avtorjev

11.00 Predstavitev zgoščenke Igorja Ozima ob njegovi 90 obletnici

12.00 7. Revija nagrajencev ESTA Slovenije (prvonagrajenci TEMSIG 2021)

14.30 Skupinsko kosilo